U bent werkzaam bij een organisatie die iets doet dat geen enkele andere organisatie doet. U voert een administratie, neemt personeel aan, bedenkt een nieuw product, zorgt voor de uitvoering en levert dienstverlening.

U levert iets speciaals of u levert iets op een bijzondere manier. Er is altijd iets dat uw organisatie uniek maakt. Dat deel van het werk vormt het bestaansrecht van uw organisatie.

U heeft een zeer efficient werkproces, uw mensen hebben bijzondere expertise of u kunt sneller leveren dan de concurrent. Daarom bent u uniek en gevraagd. Hoe zorgt u ervoor dat de kwaliteit van uw product of dienstverlening steeds op orde is? Hoe draagt u kennis over als uw bedrijf groeit?

Uw werkinstructies zijn terug te vinden op intranet. Overige documentatie staat in groepsmappen en e-mails en bepaalde kennis bevindt zich alleen in het hoofd van experts. Beleidskeuzes en wetswijzigingen zorgen vaak voor onvoorziene werkzaamheden. Niemand weet hoe het systeem precies in elkaar zit. Testers en experts worden het niet eens over de juistheid van een aanpassing. ‘De laatste aanpassing is toch per e-mail geaccordeerd?’ De support afdeling blijkt een andere strategie te hanteren dan de verkoop afdeling, wie heeft gelijk? En hoe kan het gebeuren dat de nieuwe product voorwaarden niet door iedereen tegelijkertijd zijn toegepast?

Herkent u dit?

Dan heeft u uw bedrijfsregels niet goed op orde. Bedrijfsregels zijn eenduidige voorwaarden die gebruikt worden bij het nemen van beslissingen op de werkvloer. Wat is de prijs van een product? Mag een product geleverd worden? Mag een product geretourneerd worden? Kan deze dienst uitgevoerd worden en door wie?

Ieder bedrijf heeft bedrijfsregels maar niet ieder bedrijf heeft een duidelijke methode om ze te beheren.

Gelukkig zijn er diverse methoden om bedrijfsregels op orde te brengen. Dit begint met een analyse van de belangrijke beslissingen, de gegevens die nodig zijn om deze beslissingen te nemen, de expertise of wetgeving die relevant is voor het nemen van de beslissing. Uiteindelijk wilt u een end-to-end proces waarbij nieuwe kennis snel en eenduidig kan worden gecommuniceerd aan alle stakeholders.

LibRT heeft de expertise om de juiste vorm van deze kennis samen met uw specialisten vast te stellen. Dit doen we eenmalig zodat u zelf verder kan. Op die manier kunnen wij een oplossing realiseren voor een fractie van de kosten die door de meeste consultancybedrijven worden gerekend.