Silvie Spreeuwenberg is de specialist voor het optimaliseren van beslissingen met bedrijfsregels en het ontwerpen van een aanpak waardoor uw operationele beslissingen altijd compliant zijn met uw beleid.

Als specialist bewaakt zij de compleetheid, consistentie, duidelijkheid en wendbaarheid van uw instructies. Daarbij werkt ze samen met uw mensen en experts in verschillende bedrijfstakken. Elk bedrijf heeft immers andere voorwaarden waaronder het producten of diensten levert. Beslissingen worden geautomatiseerd, slimmer met big-data of efficienter met het internet of things. Daarom is Silvie Spreeuwenberg ook een all-round automatiseerder van complexe beslissingsondersteunende systemen, business- en systeem analyst. Zij is breed inzetbaar als trainer, facilitator, spreker, consultant en project manager.

Als ondernemer

In 1998 ben ik met het bedrijf LibRT gestart omdat ik wat wil maken, wil creëren. Ik ben een bedrijf begonnen zodat ik alle vrijheid heb een eigen methodiek te ontwikkelen en beheren. Doordat ik bij veel verschillende klanten kom, zorg ik dat elke nieuwe klant daarvan kan profiteren. Een bijdrage aan productontwikkeling is een andere manier om kennis te delen. Daarom heb ik de ontwikkeling van VALENS®, een product voor logische verificatie van regels, en RuleXpress, een echt business rules management systeem, ondersteund.

Als trainer

Ik vind het fijn om mijn ervaringen te delen met collega’s en klanten. Daarom geef ik training over SBVR en RuleSpeak, de landelijke regelaanpak voor verkeersmanagement en het optimaliseren van beslissingen.

Als facilitator

Soms wil een klant requirements opstellen maar is er geen consensus over welke kant het op moet gaan. In feite moet het beleid nog geconcretiseerd worden. Ik heb diverse methoden ontwikkeld om een groep snel en efficient op één lijn te krijgen over een nieuwe richting of aanpak.

De deelnemers zeggen na afloop vaak dat ze niet verwacht hadden dat ze in zo’n korte tijd zo’n breed gedragen en volledig resultaat zouden kunnen bereiken.

Als spreker

Niet iedereen zit te wachten op een dik boek of wetenschappelijk artikel. Door het podium op te gaan en op verhalende wijze mijn boodschap te verkondigen, bereik ik toch een groot publiek. Voor mij is spreken iets anders dan een lezing houden.

Om het publiek echt te boeien wil ik met een verhaal komen of met een grap. Ook al ben ik geen professioneel spreker, ik heb mezelf er wel in ontwikkeld. Of er nu twintig of tweehonderd mensen in een zaal zitten, ik vertel mijn verhaal met veel plezier.

Als specialist

Omdat ik veel ervaring heb met business rules, word ik vaak gevraagd mee te denken bij bedrijven die zelf ook actief zijn in deze branche. Het voordeel voor mijn opdrachtgever is evident: hij hoeft zelf het wiel niet uit te vinden, maar maakt gebruik van mijn eerder opgedane expertise en ervaring.

Privé

Mensen vinden mij ambitieus en energiek. Als ik een klus aanpak, zorg ik altijd dat deze tot een mooi eind wordt gebracht. Ik ben erg resultaat- en doelgericht en voor een praatje pot en bijzaken maak ik weinig tijd. De term ‘vakidioot’ is dan ook een geuzennaam die ik geregeld hoor en gelaten accepteer. Verder ben ik zorgvuldig, nauwkeurig en kom ik mijn afspraken altijd na.

Carrière

Na een snelle carriere van junior naar senior consultant bij Bolesian (een dochter van Cap Gemini) ben ik in 1989 LibRT begonnen met als doelstelling mijn expertise breder beschikbaar te stellen.

De eerste jaren stonden in het teken van de ontwikkeling van VALENS: een product voor de logische verificatie en validatie van regels.

Vanaf 2001 heb ik mij actief ingezet voor de ontwikkeling van het business rules vakgebied met de organisatie van congressen, de oprichting van de vakvereniging ‘Business Rules Platform Nederland, de vertaling van de RuleSpeak richtlijnen en standaardisatie in het vakgebied (SBVR standaard van het OMG).

Vanaf 2004 ben ik als oprichter en product manager betrokken geweest bij de ontwikkeling van RuleXpress, een beheer omgeving voor bedrijfsregels, vocabulaire, concept modellen en gecontrolleerde natuurlijke taal.

Recent ligt de focus op het optimaliseren van operationele beslissingen met een volledig geintegreerde aanpak zoals de landelijke regelaanpak voor verkeersmanagement.

Meer informatie over mijn projecten is terug te vinden in het projectenoverzicht.

Opleiding

Nadat ik afscheid nam van het Montessori Lyceum in Amsterdam ben ik Cognitieve Kunstmatige Intelligentie gaan studeren in Utrecht. In 1996 rondde ik mijn master af met een scriptie over genetische algoritmen en beslisbomen om de selectie in een veredelingsproces geautomatiseerd te ondersteunen. De uitdaging was om veredelingsexperts vertrouwen en inzicht te geven in het (gegenereerde) kennismodel. Deze uitdaging is tot de dag van vandaag een rode draad in mijn carrière.