LibRT werkt voor verschillende soorten bedrijven in verschillende domeinen. Wat zij gemeen hebben is dat er ‘iets’ is wat de organisatie uniek maakt. Dat deel van het werk vormt het bestaansrecht van de organisatie en is waar wij ons op richten.

Kennis bewaren

Om een kennisintensief proces goed uit te kunnen voeren, moet alle benodigde kennis beschikbaar, actueel en volledig zijn. Bij veel organisaties zijn specificaties, ontwerp- beslissingen en afspraken verspreid over verschillende documenten. LibRT brengt alle kennis bij elkaar en zet deze om in eenduidige instructies of een ontwerp waar uw programmeurs, experts en testers direct mee aan de slag kunnen. Wat wij opleveren biedt u een consistent en compleet overzicht voor een fractie van de kosten die u gewend bent.

Het ‘bewaren van uw kennis’ doet LibRT op basis van uw bestaande ontwerpdocumenten zoals functioneel ontwerp en use cases, uw intranet en procedures. Samen met uw specialist halen we de homoniemen en synoniemen er uit en lossen we alle inconsistenties op.

Requirements opstellen

Wetswijzigingen, beleidskeuzes en innovatieve ideeën; ook u kunt er niet omheen. Allemaal aanleiding om het huidige bedrijfsproces te bekijken en te schetsen hoe dit eruit gaat zien bij het doorvoeren van een wijziging. Vaak gaan programmeurs voortijdig aan de slag. Ideeën zijn er wel maar er is nog niets concreets. Het gevolg? Vragen en onduidelijkheden tijdens de bouwfase en een niet te accorderen product. Want wanneer is men eigenlijk tevreden? Niemand weet het omdat er geen eenduidige requirements zijn.

Met workshops en interviews maakt LibRT van een idee iets concreets. Vage wensen en behoeften krijgen vorm en langzaam worden de specificaties duidelijk. U krijgt een ontwerp inclusief aanwijzingen. Net als een aannemer: die heeft naast de schetsen ook een bestek nodig voor hij kan gaan bouwen.

Reviews en audits

Met een review of audit legt LibRT bloot welke onderdelen in het applicatieontwikkelproces niet goed zijn gespecificeerd. Dan blijkt bijvoorbeeld dat er gesproken wordt over een ‘definitieve beslissing’. Betekent dit dat er ook een concept-beslissing bestaat? Zo ja, wat is het verschil? Een audit is een uitstekende start voor een vernieuwings- en opleidingstraject (zie ook het trainingsaanbod van Silvie Spreeuwenberg). Zo komt u tijdens de ontwikkelfase niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Ook kunt u LibRT vragen het vernieuwingstraject uit te voeren. Dat scheelt in doorlooptijd en kosten aangezien de materie reeds bekend is. Wilt u zelf aan de slag met onze aanbevelingen dan bieden wij training en begeleiding aan voor uw medewerkers.