DE REGELS EN HET SPEL

Samen met onze klanten, partners en leveranciers reflecteren op 20 jaar werken bij en met LibRT.

Het doel van deze middag is hetzelfde als mijn doel in mijn projecten en opdrachten: kennisoverdracht. Ik wil graag nieuwe concepten delen over bedrijfsregels en de manier waarop gedrag kan worden beïnvloed.

 

Wij zijn goed in het optimaliseren van de dagelijkse besluitvorming. Hoe zorg je ervoor dat mensen en ondersteunende systemen volgens de juiste regels handelen en de regels begrijpen?

Minstens zo belangrijk is gedragsverandering op een grotere schaal. Hoe zorg je ervoor dat managementlagen, afdelingen of ketenpartners volgens dezelfde principes handelen?

DE DETAILS

Vrijdag 21 september 2018

14:30 start programma

De nieuwe poort, Zuid-as, Amsterdam

19:30 einde programma

Laat weten of je komt!
LibRT 20 Jaar

HET PROGRAMMA

  • 14:30 Inschrijving

  • 15:00 Welkom door ceremoniemeester Frits Bussemaker en introductie op het programma door Silvie Spreeuwenberg

  • 15:30 Start workshops: keuze uit het spelen van één van de drie spellen

  • 17:00 Einde workshops

  • 17:30 Receptie en kleine hapjes

  • 19:30 Afscheid met een klein presentje

EEN SPEL SPELEN HEEFT IMPACT

The game of rules

Het spel met de regels

dit spel wordt gebruikt in onze training “Opstellen eenduidige bedrijfsregels” om te ervaren hoe verschillende soorten algoritmes regels verwerken om een beslissing te nemen of een vraag te beantwoorden. Het brengt bedrijfs- en IT-expertise samen en helpt een wederzijds belang en diep begrip te creëren.
The traffic management game

Het verkeersmanagement spel

dit spel wordt gebruikt in de training ‘Landelijke regelaanpak voor verkeersmanagement’ om te ervaren hoe eenvoudig gestandaardiseerde regels worden gebruikt om verkeer te distribueren naar lage prioriteitswegen in een verkeersnetwerk. Het brengt multi-agent theorie en praktijk samen en laat zien hoe simpele regels resulteren in complex gedrag.
The leadership game

Het leiderschapsspel

dit spel heb ik leren kennen tijdens het Personal Development Programma van de Erasmus Universiteit om te ervaren wat het effect is van communicatie en leiderschapsontwikkeling bij het uitvoeren van een strategie. Het brengt managementlagen in een organisatie samen en geeft diep inzicht in leiderschapsproblematiek.

WIE ZIJN UW SPEL BEGELEIDERS?

Charlotte Bouvy
Charlotte Bouvy spel met de regels
Wij kennen elkaar sinds onze eerste werkgever Bolesian en proberen sindsdien zoveel mogelijk samen te werken.
Silvie Spreeuwenberg
Silvie Spreeuwenbergverkeersspel
Oprichter van LibRT en organisator van dit jubileum, wat ik zo noem omdat het feestelijk klinkt en waar ik zeer naar uit kijk.
Margherita Boekenoogen
Margherita Boekenoogenspel met de regels
Wij kennen elkaar van onze studie Kunstmatige Intelligentie en werken regelmatig samen aan opdrachten of wisselen ervaringen uit.
Rolf Krikke
Rolf Krikkeverkeersspel
Wij kennen elkaar van de ontmoetingen met de Nederlandse wegbeheerders en sindsdien werken we samen in verkeersmanagement.
Frits Bussemaker
Frits Bussemakerceremoniemeester
Wij kennen elkaar door de oprichting van het Business Rules Platform Nederland en sindsdien houden wij elkaar op de hoogte.
Onno Jongmans
Onno Jongmansleiderschapspel
Wij kennen elkaar door het spelen van het leiderschapsspel en sindsdien denk ik daar regelmatig aan terug om de ervaring in de praktijk te brengen.